Ēdināšana un Latgales kulinārais mantojums

Pie mums ceļotāji var gan atpūsties, gan garšīgi paēst. Mūsu saimniecība ir Latgales kulinārā mantojuma dalībniece. Kulināro mantojumu raksturo no vietējām izejvielām gatavoti ēdieni un produkti. Kulinārā mantojuma ēdiena galvenā vērtība ir tā, ka tas ir svaigs un ir zināma tā izcelsme, nevis ilgi glabāts vai transportēts.

Mēs specializējamies zivju ēdienu gatavošanā no svaigām zivīm pēc sentēvu receptēm, kā arī izdomājam savējās. Ciemiņiem pasniedzam pēc dažādām receptēm un no dažādām zivīm gatavotas zivju zupas, cepeškrāsnī ceptu zandartu vai karpu ar kartupelīšiem un citiem dārzeņiem, līdaku vai plaužu kotletes, pildītu līdaku, žāvētu karpu u.t.t.

Pīļu medību sezonas laikā pie mums var nogaršot meža pīles sautējumu.

Piedāvājam arī dažādos veidos sagatavotu medījuma gaļu.

Pie mums var mieloties ar dažādiem lauku labumiem, jo mums ir sakņu un augļu dārzs, kurā audzējam ekoloģiski tīru pārtiku, neizmantojot minerālmēslus un pesticīdus. Cepam arī saldās plātsmaizes ar āboliem un rabarberiem, kam virsū uzdzer dzērveņu sulu vai ārstniecības augu tēju.

Pie mums var arī nogaršot bebru dziedzeru uzlējumu, kas uzlabo vielu maiņu.